Kylän kynäilijät

Tervetuloa meille kylään!

Kun itse muutin Särkijärvelle viisi vuotta sitten, en voinut uskoa, kuinka tämä kylä, varsinainen helmi, on voinut pysyä piilossa minulta kaikki Porvoossa vietettyjen vuosien aikana. Tämä on niin lähellä, silti niin kaukana. Tai sanotaan nyt vaikka niin, että sopivan lähellä ja tarpeeksi kaukana.

Särkijärvellä ja Askolassa on mielettömän hienoja paikkoja, joista vain harvat ja valitut tietävät. Omassa kylässä voin ihailla iltakävelyllä suuria peltoja, hyvin hoidettuja pihoja ja uinuvia kartanoita. Kaikki vain muutaman kilometrin säteellä toisistaan. Kuinka onkaan mahdollista? Kesällä polkaisemme fillarilla läheiselle Abborsjön uimapaikalle ja sukellamme pieneen järveen, joka on kesällä kun linnunmaidossa kylpemistä. Lintujen laulu on illalla jo vähän vaimeampaa, hiekkatie hieroo jalanpohjia ja pitenevät kesäillan varjot saattavat meidät kotiin. Saisitpa sinäkin kokea näitä pieniä onnenhetkiä, jotka tuntuvat niin merkityksellisiltä ja jättävät kaikkiin aisteihin kauniin muistijäljen.

Olen myös kiitollinen siitä, että omat lapseni saavat nähdä miten hienoja elämyksiä voi kokea omassa kylässä, ihan tavallisessa arjessa. Vaikka heillä alkaa jo olla kiire kokemaan maailmaa, toivon silti että he kantavat mukanaan täällä opittuja ja koettuja asioita. Puun alla istuminen voi lohduttaa rauhatonta mieltä, tai että kärsivällisyyttä vaativa eläin voi tuoda viisautta kohdata myös toisen ihmisen.

Näiden viiden vuoden aikana täällä Särkijärvellä olen myös saanut tutstua mahtaviin supernaisiin, joiden kanssa ollaan suunniteltu, ihmetelty ja naurettu niin, että vedet valuvat silmistä. Me päätimme sitten yhdessä perustaa yhdistyksen, koska jaamme saman innostuksen, tai voisin jopa kutsua sitä rakkaudeksi, meidän omaa kaunista kylää Särkijärveä kohtaan.

Yksin pystymme tekemään yhden asian, mutta yhdessä pystymme mihin vain! Tule seuraamaan meidän matkaa uuden tapahtuman tiimoilta, Kartanosta kuusen latvaan, jonka järjestämme 29.6.2024. Myös sinä olet tervetullut meidän iloiseen joukkoon!

-Katarina

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *